Monday, July 25, 2011

Internet memang penting!

synonym for english words? click here!

hey, come and read this (sebaran)

ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮﻡﻜﻴﻠﻋ ﻢﻼﺴﻠﺍ

Sebarkan kepada kawan/sahabat. Kadang2 kita terpengaruh dengan movie, terutama citer p. ramlee yang banyak menggunakan "masyaallah"

dalam situasi yang silap. Bayangkan jika anda forward kankepada sahabat2 lain, pahala akan terus berganda macam juga buat selling-networking, cuma in this case, pahala yang berganda bukan duit.

Didapati ramai di kalangan kita menggunakan lafaz "MasyaAllah" ketika berhadapan dgn situasi yang tidak disukai atau tidak elok, contoh ketika terlihat gambar2 censored atau bila anak2 kita buat perangai nakal.

Sebenarnya istilah "MasyaAllah" bermaksud ALLAH THE ALMIGHTY atau ALLAH YANG MAHA AGUNG.

Mengikut buku "What Do Say" by Kathyn Abdullah, kita menggunakan istilah "MasyaaAllah" bila kita melihat "something nice" seperti melihat bayi/kanak-2 yg comel, ketika menjamah makanan yang sedap, terbau wangi-wangian dan sebagainya.

Jadi pengunaan MasyaAllah ketika berhadapan dgn situasi yg tidak elok adalah salah dan tidak digalakkan. Yg patut kita lafaz ialah "Astagfirrullahhalazim" (Aku memohon ampun kepadamu Ya Allah) ataupun "Innalillah" (Kepada Allah kita kembali).

Tolong sebarkan kepada kawan-kawan. Yang baik dari Allah yang salah dari saya..!

Wallahulam....!!!

ﻡﻼﺴﯛ

Tuesday, July 5, 2011

For help in your grammar try this:

http://www.gingersoftware.com/?cpn=2&adg=1&ad=1&cnt=1&ln=1&affId=10588_1&gclid=CNu6juDn6akCFcl66wodTSsIYQ

Saturday, June 18, 2011

LITERATURE : W0rK UnD3R Pr0Gr3ss (Juz read Don't ASK)

'Who I am doesn't matter, what I am going to do matters. Why I am doing this matters. Say your prayers and ask for forgiveness from your god.' These are the sentences they hear before I pull the trigger of the gun pointing at their forehead. Bang. The bullet usually makes a through and through wound to the back of the head, making a lot of mess consist of brain, skin, muscle and skull tissues. They will fall on their back as a result of the momentum force when the bullet hits their forehead. They usually ask me who I am, what do I want. I will tell them that I am one of the sins that they have committed and I am here to kill them.

zoo negara

 baru balik dari zoo negara, tadi penat, tapi sekarang dah bosan, tu yang aku update terus, nanti takda orang tanya. tapi perkataan yang bakal kuar dari mulut korang ialah gila awal aku update..kan?kan?hehe.. enjoy the pictures nak tengok lebih kat facebook, kalau nak lagi yang len, ley mintak ngan aku..

tak bley lar letak banyak2, nanti kena jawab abang man yang keje kat sana tu.. haha, yop..













der masa aku letak gambar lagi okey manusia..

kesian terima sekeh

Wednesday, April 20, 2011

Jadual Hari Ini

Assalamualaikum, selamat sejahtera!

Esok tamatlah Modul Item Berfokus 1 sepenuhnya bagi kelas 5 Science 1,sepatutnyalah.. Tapi tidak apa, kepada yang belum habis ambil, sila-silalah ambil dan selamat maju jaya ya.

^.^

Friday, April 15, 2011

choral speaking dua..

Assalamualaikum... selamat sejahtera...salam...satu...Malaysia!

choral speaking 1

pada waktu perhimpunan... thank you puan Roslina








sekian

terima kasih..

^.^